Er zijn vele soorten brandblussers en ze hebben allemaal hun eigen specifieke rol en gebruik. Bij de aankoop van een brandblusser zijn er bepaalde overwegingen om na te denken over de aankoop van een brandblusser die geschikt is voor u en uw huis. Bij de aanschaf van een brandblusser moet de veiligheid altijd voorop staan. Een natte brandblusser heeft de voorkeur boven een droge, simpelweg omdat ze het vuur beter kunnen verspreiden. Een droge brandblusser heeft ook de neiging zichzelf uit te schakelen wanneer hij een bepaald niveau van ernst bereikt. Daarom kan het nuttig zijn om blusapparaten aan te schaffen die zowel de kenmerken als de mogelijkheden van een droog blusmiddel hebben.

Er zijn veel soorten brandblussers

De meest voorkomende soorten brandblussers worden gebruikt voor het blussen van houtblussers. De meest voorkomende soorten houtblussers zijn: Droge chemische brandblussers: Droge Chemische brandblussers voor het blussen van branden door het blussen van de aanwezige ontvlambare vloeistoffen. Ze kunnen zowel vloeibaar als gasvormig zijn. Voor het blussen van papier en stoffen gebruikt u de droge chemische blusapparaten. De kosten van droge chemische blusmiddelen zijn lager dan de kosten van de andere soort. Bovendien gaan ze ongeveer tien jaar mee.

Het volgende type brandblussers zijn de blikken brandblussers. Deze blusapparaten spuiten een mengsel van chemicaliën die het vuur kunnen blussen. De meest gebruikte chemische stof in busbrandblussers is het hexachloorbenzoëzuur (HCA). Andere chemicaliën die in de samenstelling van de busbrandblussers kunnen worden opgenomen zijn de kooldioxide (CO2), zoutzuur (HCL) en de stikstofverbindingen ureum en triclosan.

Het volgende type brandblussers zijn de oplaadbare batterijbrandblussers. Deze zijn krachtiger dan de busbrandblussers. Het grote voordeel van de oplaadbare accu-blussers is dat u geen blusbussen meer hoeft te kopen. Als u de brandblussers eenmaal hebt gekocht, hoeft u ze alleen maar op te laden.

Een ander type brandblusser is monoammoniumfosfaat (MAO). Monoammoniumfosfaat wordt meestal toegevoegd aan blussers om hun effectiviteit te vergroten. Volgens de fabrikanten zijn deze blusapparaten uiterst veilig, zelfs als ze op brandbare materialen zoals katoen stuiten. Deskundigen zijn ook van mening dat het monoammoniumfosfaat in de blussers minder schade veroorzaakt dan de hoeveelheid van de stof. Deskundigen zijn van mening dat de beste optie voor mensen is om de blustoestellen aan te schaffen die de maximale hoeveelheid monoammoniumfosfaat bevatten en die niet het additief triclosan bevatten. Het wordt echter sterk aanbevolen dat de gebruiker de fabrikant om informatie vraagt.

We hebben al enkele basistypes van brandblussers besproken. Het enige dat nog genoemd moet worden is dat het type brandblusser afhankelijk is van het type brand dat men tegenkomt en ook van het type materiaal dat gebruikt wordt bij de vervaardiging ervan. In dit verband adviseren de experts u om brandblussers aan te schaffen volgens het type brand waar u mee te maken krijgt en volgens de materialen die bij de vervaardiging ervan zijn gebruikt.

Deskundigen adviseren dat als u regelmatig te maken krijgt met brand in uw huis of op uw werkplek, u ten minste één brandblusser in huis moet hebben en ten minste één op kantoor. Vergeet niet dat alle soorten branden gemakkelijk kunnen worden geblust met behulp van een brandblusser. U kunt er nooit te zeker van zijn wanneer er een elektrische brand ontstaat. Bovendien kunnen de vlammen van deze branden zich zeer snel verspreiden. Daarom is het raadzaam om altijd een brandblusser aan te schaffen om voor de hand liggende redenen.

Deskundigen adviseren u om ofwel het roestvrijstalen type brandblusser ofwel het plastic type te kopen. Plastic type wordt gezegd dat de meest effectieve omdat het in staat is om zelfs de meest extreme temperaturen te weerstaan. Aan de andere kant, roestvrij stalen brandblussers zijn duurzamer en ze gaan langer mee.

Trium brandbeveiliging adviseert en implementeert branddetectie systemen volgens de NBN norm, die voldoen aan uw vereisten en die van uw verzekeraar. Al het geinstalleerde materiaal is dan ook Bosec gekeurd.

Professionele gevelreiniging, afgestemd op uw gevel. Vraag ons advies. Wij gebruiken diverse technieken zoals, stoomreiniging, micro-nevelstralen, zandstralen, … Gevelrenovatie. Dakrenovatie. Gratis offerte. Gevel schoonmaken.

Atlas Copco Rental – 24/7 betrouwbare oplossingen
Tijdelijke perslucht-, stikstof-, stroom- en stoomvoorzieningen. Contacteer Ons! Perslucht-, stikstof-, stroom- en stoomvoorzieningen die aan al uw eisen voldoen. Hoogwaardige apparatuur. Betrouwbare service. ISO-gecertificeerd. 24/7 Service. Marktleider.